انجمن علمی مدیریت بازرگانی دانشگاه بجنورد

مدیریت نوعی هنر است و هنر یعنی خلاقیت و خلاقیت اساس پیشرفت است

انجمن علمی مدیریت بازرگانی دانشگاه بجنورد

مدیریت نوعی هنر است و هنر یعنی خلاقیت و خلاقیت اساس پیشرفت است

انجمن علمی مدیریت بازرگانی دانشگاه بجنورد
دنبال کنندگان ۵ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران

اما یک کسب‌وکار کوچک چگونه می‌تواند در این عرصه رقابت کند؟                           

وقتی مساله ایجاد یک استراتژی کسب‌وکار مطرح می‌شود، همه آنچه مورد نیاز است، داشتن یک رویکرد منطقی و صحیح است، نه ابزارهای ویژه و اضافی. قبل از اینکه دست به هر گونه اقدامی بزنید، این عقیده را کنار بگذارید که‌اندازه کسب‌وکار شما یک اشکال محسوب می‌شود. شرکت‌های کوچک اما چالاک، اغلب می‌توانند فرصت‌ها را بربایند، قبل از اینکه شرکت‌های بزرگ حتی به آنها توجه کنند.
برای فعال کردن رشته‌های عصبی تفکر استراتژیک و هموار کردن راه موفقیت کسب‌وکار کوچک خود، نکات زیر پیشنهاد می‌شود:
مرحله اول: طرح استراتژیک منطقی داشته باشید

شما می‌خواهید بر کسب‌وکارتان، بازاری که در آن فعالیت می‌کنید و چشم‌اندازی که قرار است در آن کار کنید، تسلط خوبی داشته باشید. هدف داشتن، به هیچ یک از این موارد آسیبی نمی‌رساند. اما برنامه‌ریزی شما نباید بیش از حد فراگیر باشد یا مسائل غیرضروری را دربربگیرد. این نوع برنامه‌ریزی بیشتر از اینکه فایده داشته باشد، آسیب رسان است.
توصیه کایهان کریپندورف، کارشناس نوآوری کسب‌وکار، این است که از ماهیت کوچک بودن و چالاک بودن کسب‌وکارتان به عنوان یک مزیت استفاده کنید. یعنی به جای اینکه جلسات بی‌پایانی برای طراحی یک طرح کسب‌وکار بزرگ برگزار کنید، مرتب دور هم جمع شوید تا چالش‌ها را بررسی کنید، گزینه‌های جدید را کشف کنید و فرصت‌هایی را برای پیشی گرفتن از رقبای بزرگ‌تر اما کندتر خودتان، به دست آورید.
مرحله دوم: همه چیز را زیر سوال ببرید
برخی اصول کسب‌وکار تغییرناپذیرند، اما در فضای اقتصادی امروز، وضعیت موجود کسب‌وکار در دراز مدت ثابت نمی‌ماند.
بخشی از این تغییرپذیری ناشی از اثرات تحریک‌آمیز اینترنت و رسانه‌های اجتماعی است. در طول کمتر از یک نسل، اوج و فرود شرکت‌های بزرگ جهان به توانایی تطبیق آنها با شرایط و نیز ارزیابی دوباره نحوه اداره کسب‌وکارشان، بستگی داشته است.
از زیر سوال بردن فرضیات – چه در مورد صنعت باشد یا مصرف‌کننده یا به طور کلی بازار – نترسید. کریپندورف می‌گوید وقتی ‌ایده یا نوآوری شما تحت فشار واقعیت در حال از بین رفتن است، بپرسید «چرا این‌گونه است؟»
دلایلی را که چرا شما معتقدید یک ‌ایده موثر نیست ثبت کنید، فرضیات موجود را بررسی کنید و روش‌هایی را برای به ثمر رساندن این فرضیات به بحث جمعی بگذارید. اجازه ندهید یک کتاب قدیمی اصول کسب‌وکار که مدت‌ها در قفسه شما خاک خورده، استراتژی کسب‌وکار امروز را به شما دیکته کند.
مرحل سوم: بر نتایج متمرکز شوید
اگر برای انجام دقیق و منظم کارها خیلی مشغله دارید، ممکن است برخی فرصت‌های بزرگ را از دست بدهید. به جای اینکه فقط به یک استراتژی که فکر می‌کنید درست است متوسل شوید، موقعیت را بسنجید و افق برنامه‌ریزی را بررسی کنید. آیا نقطه عطف شما تغییر کرده است؟
جو فاستر، معاون ارشد بخش فروش جهانی شرکت
SAP، توصیه خوبی برای موفقیت فروش کسب‌وکارهای کوچک دارد: یک موضوع تکرارشونده این است که نتیجه مطلوب یک پروژه یا سرمایه گذاری را به دقت زیر نظر بگیرید. اگر قصد داشته باشید یک محصول شگفت انگیز را طراحی کنید یا باعث خوشحالی مشتریانتان شوید، با استفاده از نتایج کارتان برنامه‌ریزی کنید، نه به سوی آن.
این تغییر چشم‌انداز، می‌تواند حوزه‌های جدید و ناشناخته‌ای را به شما نشان دهد که کتاب‌های قوانین یا راهکارهای قدیمی نشان دهنده مسیر موفقیت، تاکنون پوشش نداده‌اند.
مرحله چهارم: تعدیل را پیوسته اعمال کنید
در جایی که لازم است مسیر کاری خود را تغییر دهید، آماده باشید تا استراتژی خود را همگام با این تغییر تنظیم کنید. در حقیقت، شما برای کشف راه‌های مختلف و گاهی غیرمتداول جهت رشد کسب‌وکارتان، باید شجاع و حتی مشتاق باشید. ایجاد یک استراتژی، حداقل برای کسب‌وکارهای کوچک، مثل «نقطه بازی» نیست که با وصل کردن نقاط به همدیگر به هدفی دورافتاده برسید. بسیاری از صاحبان کسب‌وکارهای کوچک می‌گویند این نقاط – چه مشتریان سختگیر باشند یا فرصت‌های بازاری که هیچ گاه عملی نمی‌شوند – دائما تغییر می‌کنند و تلاش‌های شما را برای پیگیری آنها، بی‌نتیجه می‌گذارند. بنابراین، سعی کنید از تغییر استقبال کنید که در این‌صورت، تحرک سریع و قاطعانه پاداش شما خواهد بود، در حالی که رقبا یا از شما عقب می‌مانند یا از قوانین بازار بی‌چون و چرا تبعیت می‌کنند.
مرحله پنجم: تصمیم بگیرید
با پیش‌بینی کردن و دو دل ماندن، کار را فلج نگذارید. افراد کم‌رویی که قاطعیت ندارند، نمی‌توانند یک کسب و کار کوچک را اداره کنند.
پائول چومیکر، موسس شرکت
DSI، می‌گوید: وقتی زمان اجرای یک استراتژی فرا می‌رسد، تامل نکنید.
به علاوه، نیازی نیست سعی کنید که به حد کمال برسید. در عوض، راهتان را با سرعت متعادل، سختگیری، کیفیت و چالاکی ادامه دهید. در نهایت، حتی اگر همه اطرافیان با شما موافق نبودند یا همه اطلاعات لازم را در اختیار نداشتید – که کمتر اتفاق می‌افتد همه آنچه لازم دارید در اختیار داشته باشید – بر موضع خود پافشاری کنید.

منبع: دنیای اقتصاد


موافقین ۲ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۲۱

نظرات  (۱)

ممنون عالی بود...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی