انجمن علمی مدیریت بازرگانی دانشگاه بجنورد

مدیریت نوعی هنر است و هنر یعنی خلاقیت و خلاقیت اساس پیشرفت است

انجمن علمی مدیریت بازرگانی دانشگاه بجنورد

مدیریت نوعی هنر است و هنر یعنی خلاقیت و خلاقیت اساس پیشرفت است

انجمن علمی مدیریت بازرگانی دانشگاه بجنورد
دنبال کنندگان ۵ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران

۸ مطلب در خرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

۱ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۱۶ خرداد ۹۴ ، ۲۲:۱۵

                                              بسیج منابع و امکانات                                  

 

منابع سازمانی :

الف ) منابع انسانی   ب ) منابع مالی  ج ) منابع فیزیکی  د) رویه های سازمانی

منابع انسانی

منظور از منابع انسانی ، پتانسیل نیروی کار فرهیخته جهت پیشبرد و به انجام رسانی فرآیندها و فعالیت های سازمان جهت نیل به اهداف و استراتژی ها است از این رو در اهمیت آن گفته می شود که اگر افراد مناسب استخدام شوند و در جای مناسب به کار گمارده شوند همه چیز به خوبی پیش خواهد رفت.

گروه گرایی ، برتری بر اساس لیاقت

إِذْ قالُوا لَیوسُفُ وَ أَخُوهُ أَحَبُّ إِلى‏ أَبینا مِنّا وَ نَحْنُ عُصْبَةٌ ... ‏(یوسف، 8)

برادران یوسف گفتند : یوسف و برادرش بنیامین نزد پدرمان از ما محبوب ترند ، درحالی که ما گروهی نیرومند هستیم .

112 . تبعیض با تفاوت یکسان نیست . تبعیض ، برتری دادن بدون دلیل است و تفاوت ، برتری براساس لیاقت . لذا برتری دادن افراد بر اساس لیاقت هایشان در رده های مدیریتی ، اصلی معقول و تاییده شده است .

113. گروه گرایی ، اگر بدون رهبری صحیح باشد و جهت گیری منفی و مخرب پیدا کند باید شدیدا کنترل شود ، زیرا عوامل سقوط را سریع تر فراهم می کند . ( برادران حضرت یوسف به همین دلیل دچار انحراف شدند و هنگامی که تحت نظارت و هدایت یوسف قرار گرفتند از اشتباهات خود بازگشتند ) .

ادامه دارد ...

گردآورنده : امین وفایی

۲ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۱۵ خرداد ۹۴ ، ۱۸:۰۷

۱ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۰۷ خرداد ۹۴ ، ۱۷:۲۱

روز گذشته همایشی با عنوان دانشجوی امروز ، کارآفرین فردا در دانشگاه بجنورد توسط انجمن علمی مدیریت بازرگانی  برگزار شد که در ابتدای این مراسم ریاست محترم  دانشگاه بجنورد ضمن خیر مقدم به کارآفرینان و تبریک اعیاد بیان داشت که باید با برگزاری چنین جلساتی کارآفرینی و جنبه های مختلف آن برای جوانان ما روشن گردد و اعتماد به نفس را در دانش آموختگان ما بالا ببرد و به مسئولیتی که بر دوش مسئولین نظام آموزشی قرار دارد نکته هایی را بیان داشت و اینکه نباید این طور فکر شود که خروجی دانشگاه ها افرادی هستند که توان کار اجرایی ندارند و فقط جنبه تئوری و آکادمیک را دارا هستند .

۳ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۰۵ خرداد ۹۴ ، ۱۷:۱۹
این مطالعه بیش از 5500مشتری را مورد بررسی قرار داده و با کارمندان برجسته بخش خدمات مشتری در هفت کشور مصاحبه‌های مفصلی انجام داده است. از جمله یافته‌های برجسته این تحقیق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: مشتریان اغلب درباره تجربیاتی که از یک محصول یا خدمات داشته‌اند، بسیار حرف  ...  
۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۰۳ خرداد ۹۴ ، ۱۴:۲۴

۰ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۰۲ خرداد ۹۴ ، ۱۹:۲۴

مدیریت و جلوه های آن در آثار سعدی
عباس رنجبر کلهرودی

دانش مدیریت ،استفاده صحیح از امکانات، نیروی انسانی وقت و جز آن را امکان پذیرمی سازد. از این رو یکی از عناصر مهم درپویایی اجتماع تلقی می شود. مدیریت به منزله ستون فقرات همه تشکیلات ونهادهای اجتماعی نظیرخانواده، دولت، سازمانهای اداری است و هیچ سازمانی، چه کوچک نظیر خانواده و چه بزرگ نظیر دولت، بدون بهره مندی از مدیریت صحیح نخواهدتوانست به اهداف خود دست یابد.کشور پهناور ایران، با توجه به عنایات الهی، منابع سرشاری دارد. و از قدیم کاردانی ایرانیان زبانزد خاص و عام بوده است. لیکن علیرغم داشتن توانایی های مالی و منابع انسانی هوشمند، بامشکلات فراوانی روبه رو می باشد. کما این که بسیاری از کشورها بدون داشتن منابع طبیعی سرشاردارای ثروت و امکانات بهتری هستند و به اصطلاح توسعــه یافته اند و عدم توسعه کشور جز عدم استفاده از دانش مدیریت و استفاده صحیح از منابع انواع خدادادی دلیل دیگری ندارد.
چرا با وجود منابع فراوان، نیروی انسانی هوشمند و توانا با استعدادهای بالقوه نتوانسته ایم آن گونه که شایسته است به توسعه اقتصادی مناسب برسیم و در ردیف کشورهای توسعه یافته قرار بگیریم؟ به عقیده اغلب دست اندرکاران، دلیل آن این بوده است که به دانش مدیریت بهای لازم داده نشده و فرهنگ مدیریت در کشور اشاعه نیافته است. افرادی که ازفرهنگ ملی و مواریث فرهنگی و علمی کشورمان بی اطلاع اند، چاره گری این نابسامانی را در خارج از کشور و غرب جستجو می کنند. در حالی که کشور ما در اعصارگذشته یکی از امپراطوری های بزرگ جهان بوده است و سالیان متمادی فرمانروایانی مقتدر بر این کشور حکمرانی کرده اند و بی شک این فرمانروایان - اعم از صالح و طالح - بدون داشتن نظام مدیریتی کارآمد، قادر به اداره ی این امپراطوری عظیم نمی بودند. و بدین لحاظ با قاطعیت می توان گفت، اگر چه انتظام علم مدیریت، طبقه بندی و گستردگی آن مربوط به دهه های اخیر است، لیکن دانش مدیریت و علم اداره امور، ریشه در تاریخ بشری دارد و تاریخ آن به تاریخ تشکیل اولین کانون خانواده باز می گردد. و در کشور ما نیز علم مدیریت و اداره امور ریشه در اعماق تاریخ دارد.
ادبیات و اجتماع از دیرباز رابطه تنگاتنگی با هم داشته اند و ادبیات در حقیقت بازتاب تحولات اجتماع است و آثار ادبی تجلیگاه آن تحولات است. دردها،آرزوهای آرمانی، تجارب گرانقیمت بشری و به طور کلی آرمانشهر مردم در آثار ادبی هویداست و آثارادبی به جا مانده از پیشینیان ما حاوی تجربیات ذی قیمتی است که می تواند راه گشای بسیاری از مسائل امروز ما از جمله مشکلات مدیریت باشد.
سعدی اگرچه جامعه پیرامون خود را به دقت می شناسد، باوجوداین به اصطلاح به عنوان جامعه شناس شناخته نمی شود. اما با این وجود، او مسائل اجتماعی و مدیریتی، تربیتی، اقتصادی و ... عصر خود رابا ریزبینی تمام مورد بررسی قرار داده است و به ویژه تجارب مدیریتی پیشنیان را به بهترین صورت ممکن بیان داشته است. و این مقاله در حقیقت ، نظریات و تجربه های عینی سعدی را در باره مدیریت به اجمال بیان کرده است.

۱ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۰۲ خرداد ۹۴ ، ۱۰:۰۰

روابط عمومی و تکریم ارباب رجوع
سید رسول آقا داوود

امروزه اهمیت جایگاه روابط عمومی در توسعه هدف‌ها و فعالیت‌های هر سازمان یا نهاد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در سطوح گوناگون(محلی، منطقه‌ای و بین‌المللی) بر کسی پوشیده نیست. اکنون شرایط و ساختار جوامع به دنبال تحولات گوناگون آنچنان پیچیده شده است که تحقق این اهداف و توسعه فعالیت‌های هر سازمان به آسانی میسر نخواهد شد.
در این راستا بررسی بسیاری از تجارب و شواهد نشان می‌دهد که با وجود تلاش‌ها و فعالیت‌های انجام شده به دلیل عدم حضور روابط عمومی موثر، سازمان‌ها نتوانسته‌اند به موفقیت چشم‌گیری برسند. حتی فعالیت‌های بسیاری از آنها نیز با شکست مواجه شده است. این در حالی است که وجود روابط عمومی اثرگذار در سازمان‌ها و شرکت‌های گوناگون موجب گسترش فعالیت‌های سازمان از یک سو و جلب افکار عمومی از سوی دیگر می‌شود.
در عصر حاضر با توجه به گسترش فعالیت‌ها و پیچیدگی خدمات اقتصادی، رقابت شدید در عرصه تولید و خدمات، گسترش روزافزون سازمان‌های عرضه‌کننده کالا و خدمات، ارتباطات بسیار فزاینده و پیچیده و بسیاری از عوامل دیگر، برقراری ارتباط سازمان‌ها با مردم و توجه به دیدگاه‌ و خواسته افراد جامعه ضروری به نظر می‌رسد. تا آنجا که می‌توان گفت شرط بقا و دوام هر سازمان، داشتن روابط پویا، عمیق و موثر با مراجعه‌کنندگان است. با این وصف نقش روابط عمومی در گسترش اهداف و فعالیت‌های سازمان و برقراری ارتباط با توده‌های مردم بر کسی پوشیده نیست. البته موفقیت در این امر بستگی به آگاه ساختن مردم از اهداف، برنامه‌ها، فعالیت‌ها و نتایج عملکردها از طریق ایجاد، تقویت و حمایت از عنصر روابط عمومی دارد.1

۰ نظر موافقین ۳ مخالفین ۰ ۰۱ خرداد ۹۴ ، ۱۹:۵۳